Kim jesteśmy

Jako Fundacja Parasol jesteśmy zaangażowani w podnoszenie świadomości społecznej na temat znaczenia regularnego testowania w kierunku HIV i profilaktyki.

Nasz zespół skupia się na propagowaniu badań, dbałości o zdrowie i poszerzaniu wiedzy na temat HIV. Z pasją i zaangażowaniem działamy, aby podnieść świadomość społeczeństwa na temat znaczenia regularnych testów oraz profilaktyki. Poprzez edukację i działania informacyjne staramy się zmniejszyć stygmatyzację związana z wirusem HIV i promować podejście oparte na wiedzy i empatii
Działamy również w obszarach związanych z tematyką zdrowia psychicznego, uzależnień, rodzicielstwa i pomocy rodzinom, rozwoju osobistego. Organizujemy warsztaty, grupy wparcia, zajęcia dla dzieci i rodziców.

Angażujemy się w społeczność oraz tworzymy projekty, aby dostarczyć Ci wsparcie jakiego potrzebujesz.

„MAŁOMIASTECZKOWY”: Inicjatywa skupiająca się na zapewnieniu dostępu do anonimowych i bezpłatnych testów na HIV w mniejszych miastach, gdzie brakuje stacjonarnych punktów diagnostyczno-konsultacyjnych.
„Dobrze zaopiekowani”: Inicjatywa zapewniająca wsparcie dla osób zakażonych HIV oraz ich rodzin i bliskich, osób uzależnionych od seksu, alkoholu lub narkotyków, a także z zaburzeniami lękowymi. Projekt oferuje usługi takie jak porady prawne, wsparcie psychologiczne, terapia uzależnień oraz opiekę mentorską dla osób zakażonych HIV.
„Bliżej siebie”: Projekt ten skupia się na budowaniu silniejszych więzi rodzinnych i profilaktyce uzależnień poprzez organizowanie warsztatów, wykładów i spotkań dla rodziców. Projekt stawia sobie za cel wspieranie młodych rodziców w radzeniu sobie z trudnościami wychowawczymi oraz integrację środowiska rodzinnego.

Nasz zespół

Andrzej Olczyk

Psycholog, socjolog, specjalista terapii uzależnień

Kamila Olczyk

Psycholog, terapeuta

Krzysztof Gierlotka

Specjalista w zakresie chorób zakaźnych

Wiesława Chudobińska-Kula

Diagnosta laboratoryjny, doradca HIV, AIDS

Barbara Jedwabska

Ratownik medyczny

Joanna Gałaj

specjalista psychoterapii uzależnień

Marlena Sowińska

Pracownik biurowy, punkt informacyjny

Artur Muras

Streetwalker

Nasze wartości

Co nas napędza

Zrozumienie

Do każdej osoby podchodzimy z empatią i zrozumieniem, oferując wsparcie i opiekę bez osądzania.

Wsparcie

Jesteśmy oddanymi orędownikami promowania edukacji, profilaktyki i regularnych testów w celu zwalczania stygmatyzacji i nieporozumień związanych z HIV.

Wspólna siła

Wzmacniamy jednostki poprzez wiedzę i świadomość, pracując nad budowaniem społeczności, która stoi razem ze współczuciem i wsparciem.

Badaj się!

Zrób test na HIV, HCV i kiła już dziś.

mBank  90 1140 2004 0000 3502 8202 5222
REGON:  368350255